Motivation

Om jag väntar tillräckligt länge så kommer nog motivationen när jag är redo. Eller, gör den verkligen det? Vad krävs för att du ska ta tag i förändringen nu? Varför vänta? Högst troligt kommer inte motivationen komma flygande utan att du själv gör något åt saken.

Jag har bestämt mig för att jag vill må bra, vara pigg och inte ha ont i kroppen och jag vill trivas med mig själv. Det ska lixom vara skönt att vara jag idag, imorgon och när jag blir äldre. Vad krävs då av mig för att nå det?

Jag har bestämt mig och jag har satt upp mål för mig själv, både kortsiktiga och långsiktiga. Mina mål handlar inte längre om varken vikt eller mått, det handlar om mitt mående, min framtid och om MIN sanna hälsa.
Varje dag vill jag göra något som gynnar mitt mål och det är en del av det som ger mig min motivation.

En annan del av min motivation kommer när jag ser och känner resultat. Resultaten föder min motivation. När jag under min viktresa började se att kroppen förändrades och blev starkare och när jag kände mig piggare och smidigare blev jag mer motiverad och jag fann den sanna glädjen till att fortsätta. Jag har många gånger varit omotiverad och det finns tillfällen då jag har fallit tillbaka i det gamla men varje gång har jag, innan eller efter, tänkt till. Varför? Mitt varför är att jag vill må bra, vara pigg och leva länge. Mitt varför hjälper mig att se mina mål och jag känner då återigen motivationen.

Motivationen kommer tyvärr inte att flyga på dig, det kan jag lova. Men om du har minsta lilla vilja till att förändra, fokusera på det. Bygg vidare på den känslan och ta ett litet steg i taget, bara ett litet.

Det lilla steget kan handla om att lägga till en liten bit broccoli till maten, att byta ut den köpta pizzan till hemmagjord, att ta en promenad runt huset eller att kontakta en kostrådgivare för att se vad det skulle kunna innebära för just dig ;).

Det viktiga för mig är att du VILL förändra. När du har viljan kan vi tillsammans bygga vidare på ditt varför och dina mål. Bara det att du har läst ända hit så är jag helt övertygad om att både intresse och vilja finns.

Din Sanna hälsa är livsstilen som är här för att stanna!

Kontakta mig

Fyll i formuläret så kontaktar jag dig inom kort.