Pepparkaksbollar

Likt pepparkaksdeg med bitar av mandel. Utan mjöl och vitt socker.

Bollarna här på bilden är något mindre och det blir ca 25 st i den här storleken.

ca 16 bollar

Ingredienser

  • 1 frp kikärtor (varav kikärtor 230g)
  • 8 st torkade dadlar
  • 0,5 dl vatten
  • 2 dl havregryn
  • 2 msk pepparkakskrydda
  • 1 krm salt
  • 10 st sötmandlar

GÖR SÅ HÄR:

Skölj kikärtorna och ta ut ev kärnorna från dadlarna. Mixa kikärtor, dadlar och vatten till en slät smet.

Lägg i pepparkakskrydda, salt och havregryn och mixa. Smeten ska vara kladdig. Hacka mandlarna och rör ner de i smeten.

Rulla bollar av smeten och förvara i kylen eller frysen.

Om du vill kan du rulla bollarna i kokos som Cornelia ville göra, eller finhackad sötmandel är också trevligt. Tips är att rulla direkt medan smeten är kladdig. Annars kan du blöta ytan lite och sedan rulla dem i ditt val av ”strössel”.

Näring per 100g:

194 kcal

6,5 protein

3,9 g fett

29,4 g kolhydrater

7,2 g fibrer

Näring per boll:

52 kcal

1,8 g protein

1,1 g fett

7,9 g kolhydrater

1,9 g fibrer

//Sanna

Kontakta mig

Fyll i formuläret så kontaktar jag dig inom kort.