Chokladbollar med jordnötssmör

Chokladbollar som är perfekta att ha i frysen när chokladsuget knackar på.

Blir ca 16 st

230 g kikärtor, motsvarar 1st konserv/tetra

6 st torkade dadlar

2 msk jordnötssmör utan socker (kan uteslutas)

2 msk kakao

1,5 dl havregryn

0,5 tsk havssalt

20 g mörk choklad (minst 70%)

Riven kokos att rulla i

Häll av och skölj kikärtorna. Mixa samman alla ingredienser, utom choklad och kokos, till en jämn smet. Hacka chokladen grovt och blanda ner den i smeten. Låt smeten vila ca 15 min. Forma smeten till bollar, rulla i riven kokos och ställ in i kylen. 

Smeten ska vara kladdig annars blir de torra. Blöt händerna med vatten så är det enklare att rulla bollarna. Om smeten blir för kladdig kan du tillsätta lite mer havregryn och om den blir för torr kan du tillsätta en skvätt vatten. 

Servera till fikat, som mellanmål eller varför inte till lördags-myset? 

Tips: Förvara i frysen och ta upp en stund innan servering. De är goda när de är lite halv-frusna.

  • Gör fria från jordnötter genom att uteslut jordnötssmör, byta till annat nöt- eller mandelsmör eller uteslut helt.

Näring per 100 g

265 kcal

9,2 g protein

10,4 g fett

29,3 g kolhydrater

7,4 g fibrer

Näring per boll (16st)

68 kcal

2,4 g protein

2,7 g fett

7,5 g kolhydrater

1,9 g fibrer

Kontakta mig

Fyll i formuläret så kontaktar jag dig inom kort.