Grön ärtkräm med citron och dill

En frisk kräm på gröna ärtor som är perfekt till fisken eller som dipp till grönsaker.

6 portioner

Ingredienser

  • 5 dl frysta gröna ärtor
  • 2 msk dill
  • 1 msk citronsaft
  • 2-3 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

GÖR SÅ HÄR:

Tina ärtorna och mixa med övriga ingredienser i en matberedare till en slät kräm. Smaka av och öka ev på med mer efter smak. Späd med vatten om du vill ha en lösare konsistens (passar då bra som sås). Servera som dipp till grönsaksstavar, på knäckebröd, frökex, surdegskex eller som tillbehör till en fisk.

Näring per 100g:

64 kcal

4,1 protein

0,5 g fett

8,5 g kolhydrater

4,5 g fibrer

Näring per portion:

43 kcal

2,8 g protein

0,3 g fett

5,8 g kolhydrater

3 g fibrer

///Sanna

Kontakta mig

Fyll i formuläret så kontaktar jag dig inom kort.