Havrepannkakor

Naturligt glutenfria pannkakor som enkelt kan bli laktos- och mjölkfria.

Blir ca 8st 

2,5 dl havregryn 

3 ägg

3 dl mjölk, 1,5% fetthalt

1 krm salt

Mixa först havregryn till ett fint mjöl. Mixa/vispa därefter ihop övriga ingredienser till en slät smet. Låt svälla minst 15 min men gärna längre. 

Stek på medelhög värme, några minuter på varje sida. Rör om i smeten innan varje pannkaka.

Serveringsförslag: Naturell kvarg med bär eller äpple och kanel, smaksatt kvarg med nötter, kokosgrädde med kardemumma, keso med avokade, grekisk yoghurt med sylt, grädde med bär.

  1. Byt till glutenfria havregryn om du har celiaki. Havregryn är naturligt glutenfritt men det kan förekomma gluten i förpackningen beroende på om det har kommit i kontakt med vete, korn eller råg.
  2. Gör laktos- och /eller mjölkfria med valfritt mjölksubstitut eller vatten.

Näring per 100g

123 kcal

7 g protein

4,7 g fett

12,6 g kolhydrater

1,2 g fibrer

Näring per pannkaka (8st)

88 kcal

5 g protein

3,4 g fett

9 g kolhydrater

0,8g fibrer

Kontakta mig

Fyll i formuläret så kontaktar jag dig inom kort.