Naturligt glutenfria pannkakor som enkelt kan bli laktos- och mjölkfria.
Blir ca 8st
2,5 dl havregryn
3 ägg
3 dl mjölk, 1,5% fetthalt
1 krm salt
Mixa först havregryn till ett fint mjöl. Mixa/vispa därefter ihop övriga ingredienser till en slät smet. Låt svälla minst 15 min men gärna längre.
Stek på medelhög värme, några minuter på varje sida. Rör om i smeten innan varje pannkaka.
Serveringsförslag: Naturell kvarg med bär eller äpple och kanel, smaksatt kvarg med nötter, kokosgrädde med kardemumma, keso med avokade, grekisk yoghurt med sylt, grädde med bär.
- Byt till glutenfria havregryn om du har celiaki. Havregryn är naturligt glutenfritt men det kan förekomma gluten i förpackningen beroende på om det har kommit i kontakt med vete, korn eller råg.
- Gör laktos- och /eller mjölkfria med valfritt mjölksubstitut eller vatten.
Näring per 100g
123 kcal
7 g protein
4,7 g fett
12,6 g kolhydrater
1,2 g fibrer
Näring per pannkaka (8st)
88 kcal
5 g protein
3,4 g fett
9 g kolhydrater
0,8g fibrer