Krämig chokladkaka

En krämig chokladkaka med kraftig chokladsmak och sötma från mogna bananer.

8 bitar

Ingredienser

  • 3 mogna bananer
  • 4 ägg
  • 1,5 dl kakao
  • 2 krm salt
  • Fett och kokosflingor till formen

GÖR SÅ HÄR:

Sätt ugnen på 175 grader varmluft.

Lägg ett bakplåtspapper i botten av en springform (ca 20cm), smörj och pudra med kokosflingor. Mixa alla ingredienser till en slät smet och häll över i formen.

Grädda i mitten av ugnen 12-16 minuter beroende på din ugn och hur krämig du vill ha den. Tänk på att den eftergräddas lite när du har tagit ut den från ugnen. Låt svalna.

Ät ljummen eller kyld.

Servera med ex  hallon och vaniljkvarg eller vispad kokosgrädde.

Näring per 100g:

148 kcal

7,4g protein

6,7 g fett

12,4 g kolhydrater

4,2 g fibrer

Näring per portion:

112 kcal

5,6 g protein

5,1 g fett

9,4 g kolhydrater

3,2 g fibrer

///Sanna

Kontakta mig

Fyll i formuläret så kontaktar jag dig inom kort.