Krämig chokladkaka med sötpotatis

Söt, krämig och näringsrik på samma gång. Glutenfri, laktosfri och sockerfri. Ljuvlig!

8 portioner

Ingredienser

  • 500 g sötpotatis (ca 2st)
  • 3 ägg
  • 2 msk starkt kaffe
  • 4 msk havremjöl (glutenfritt om du är allergisk)
  • 4-5 msk kakao
  • 6 st färska dadlar
  • 0,5 tsk salt

GÖR SÅ HÄR:

Ugnstemp. 175 grader (över/undervärme).

Skala och skär sötpotatisen i bitar. Koka lätt i en kastrull med vatten på spisen till de är mjuka. Häll av vattnet och låt svalna.

Mixa samtliga ingredienser till en slät smet. Häll i en rund silikonform, ca 20cm, eller smöra och bröa en springform med bakplåtspapper i botten.

Grädda mitt i ugnen ca 15 min, lite beroende på ugn och hur kladdig du vill ha den. Håll koll på den så att den fortfarande är kladdig i mitten, den stannar lite till efter att du har tagit ut den från ugnen.

Låt svalna innan du tar ur den från formen.

Servera med vispad grädde, kokosgrädde, vaniljkvarg och/eller bär.
På bilden är den dekorerad med popcorn och salt kolasås som fick bli en födelsedagstårta.

Näringsberäkningen är endast för chokladkakan utan topping.

Näring per 100g:

132 kcal

4,5 protein

2,8 g fett

21,3 g kolhydrater

4 g fibrer

Näring per portion:

144 kcal

4,9 g protein

3 g fett

23,2 g kolhydrater

4,3 g fibrer

///Sanna

Kontakta mig

Fyll i formuläret så kontaktar jag dig inom kort.