Popcorn med choklad

Lyxa till det lite extra till helgmyset.

Kombinationen popcorn, choklad och salt är himmelsk.

6 portioner

Ingredienser

  • 1 liter poppade popcorn
  • 40 g mörk choklad 70% kakao
  • 2-3 krm havssalt

GÖR SÅ HÄR:

Poppa popcorn. I påse mikropopcorn motsvarar ungefär 1 liter poppade popcorn. Sprid ut popcornen på en plåt. Smält chokladen långsamt på låg temperatur i mikron eller i en skål över vattenbad. Viktigt att den inte är för varm för då bränns chokladen och blir grynig. Rör ner saltet. Ringla den smälta chokladen över popcornen och låt stelna i rumstemperatur i ca 1 timme. Det stelnar snabbare i kylen men då smälter det också snabbare när du tar fram det i rumstemperatur.

Servera som de är i en fin skål eller som topping på ex en chokladpudding eller pannacotta.

Näring per 100g:

476 kcal

8,5 g protein

25,4 g fett

48,7 g kolhydrater

9,6 g fibrer

Näring per portion:

113 kcal

2 g protein

6 g fett

11,5 g kolhydrater

2,3 g fibrer

///Sanna

Kontakta mig

Fyll i formuläret så kontaktar jag dig inom kort.