Lyxa till det lite extra till helgmyset.
Kombinationen popcorn, choklad och salt är himmelsk.
6 portioner
Ingredienser
- 1 liter poppade popcorn
- 40 g mörk choklad 70% kakao
- 2-3 krm havssalt
GÖR SÅ HÄR:
Poppa popcorn. I påse mikropopcorn motsvarar ungefär 1 liter poppade popcorn. Sprid ut popcornen på en plåt. Smält chokladen långsamt på låg temperatur i mikron eller i en skål över vattenbad. Viktigt att den inte är för varm för då bränns chokladen och blir grynig. Rör ner saltet. Ringla den smälta chokladen över popcornen och låt stelna i rumstemperatur i ca 1 timme. Det stelnar snabbare i kylen men då smälter det också snabbare när du tar fram det i rumstemperatur.
Servera som de är i en fin skål eller som topping på ex en chokladpudding eller pannacotta.
Näring per 100g:
476 kcal
8,5 g protein
25,4 g fett
48,7 g kolhydrater
9,6 g fibrer
Näring per portion:
113 kcal
2 g protein
6 g fett
11,5 g kolhydrater
2,3 g fibrer
///Sanna